Guideline Development
EHEDG si 3-A

 

Armonizarea instructiuniilor EHEDG si a standardelor 3-A

Cu scopul de a spori siguranta alimentara prin promovarea igienei in productia si procesarea produselor alimentare, EHEDG si Organizatia Standardelor Americane Sanitare 3-A au multe obiective comune si o misiune similara. Ambele organizatii fac schimb de instructiuni si standarde neterminate pentru expertiza si comentarea inainte de publicare. Cel mai recnt numar al Glosarului EHEDG a fost dezvoltat in cooperare cu 3-A si poate fi descarcat din secriunea Documente gratuite.

Matrice

Continutul tuturor orientarilor EHEDG au avut referinte incrucisate cu a standardelor 3-A si sunt sintetizate intr-o matrice disponibila pentru descarcare (XLS).

Documente gratuite

Grupurile de lucru EHEDG au publicat mai multe documente carea sunt disponibile pentru descarcarea gratuita, cum ar fi documente de serviciu si instructiunea 8  privind cerintele de baza de proiectare igienica.

Mai multe informatii.

Elaborarea instructiunilor

Instructiunile EHEDG sunt elaborate de mai mult de 400 de experti din Grupurile de Lucru ale noastre care sunt reuniti de cunostintele din industriile alimentare,producatori de echipamente pentru produsele alimentare si mediul academic. Coautorii impartasesc cunostintele lor cu ceilalti experti pentru elaborarea sau actualizarea continutului instructiunilor EHEDG in scopul de a oferi cititorilor indrumari practice la indemana. 

Cand au indentificat un subiect de interes pentru industriile relevante, toti membrii EHEDG sunt bineveniti pentru a trimite la Secretariat o noua propunere de  instructine sau  revizuire (PDF). Subiectul va fi supus aprobarii de Subcomitetul de Productie si Comitetului Executiv EHEDG.

Dupa acceptrea unei propuneri, procesul de elaborare a documentelor (PDF) este pornita si se stabileste unui grupul de lucru prin  identificarea unui autor (Presedinte) si membrii cu priceperea necesara fie la invitatia, fie prin intermediul unui apel la experti . 

Pentru mai multe detalii despre elaborarea ghidului EHEDG si titluri in curs de desfasurare, va rugam sa consultati Grupurile de Lucru.