Indatoriri si Obiective

EHEDG asigura un forum echilibrat pentru echipamente de prelucrare a produselor alimentare, utilizatori si specialisti in legislatie pentru a discuta probleme legate de design igienic si pentru a stimula siguranta si calitatea alimentelor prin:

  • Identificarea domeniilor in care cunoasterea de proiectare igienica este insuficienta
  • Umplerea lacunelor existente si a lipsei abilitatilor prin practic si teorie
  • Oferirea pregatirii, relationarii si dezvoltarii ulterioare in domeniile ingineriei si proiectarii igienice si productiei alimentare in conditii de siguranta
  • Pregatirea stiintifica si tehnica cu privire la toate aspectele legate de cerintele moderne de proiectare igienica in conformitate cu legislatia UE
  • Elaborarea unor metode de testare in scopul de a identifica si de a reduce pericolele echipamentului utilizat in producerea de alimente
  • Oferirea de cursuri de formare, seminarii si workshop-uri
  • Consolidarea participarii in cadrul organismelor de standardizare cum ar fi CEN, ISO, DIN, JIS, 3-A, NSF etc
  • Consolidarea cooperarii cu UE ( si anume directiva privind contactul materialului cu produsele alimentare,BAT,transabilitatea si alte proiecte UE) precum si alte organizatii
  • Incurajarea cercetarii si dezvoltarii in domeniul design-ului igienic
  • Promovarea si raspandirea abilitatii de proiectare igienica de catre toate tipurile de media prin congrese,seminarii si alte evenimente la nivel international si local
  • Asigurarea ca utilizarea denumirii EHEDG si a logo-ului este controlata in mod corespunzator.