About EHEDG

Bine ati venit la EHEDG

Grupul European pentru Inginerie si Proiectare Igienica (EHEDG) a fost fondat  in 1989 ca un consortiu non-profit al producatorilor de echipamente, producatori de produse alimentare, furnizori pentru industria alimentara, institute de cercetare si universitati, autoritatile din domeniul sanatatii and organizatiile guvernamentale.

Principalul obiectiv al EHEDG este promovarea alimentelor sigure prin imbunatatirea ingineriei si proiectarii igienice  in toate aspectele legate de productia de alimente.

EHEDG sprijina in mod activ legislatia europeana, care impune ca manipularea, prelucrarea si ambalarea produselor alimentare sa fie realizata igienic  folosind echipamente in conformitate cu directiva igienei produselor alimentare, directiva  privind echipamentele tehnice si materialele in contact cu produsele alimentare  (a se vedea Directiva CE 2006/42 / CE pentru echipamente, EN 1672-2 și EN ISO 14159 privind cerințele de igienă pentru proiectarea echipamentelor).

Producatorii de echipamente si utilizatorii sunt responsabili pentru implementarea acestor cerinte si EHEDG le ofera indrumari cu privire la standardele esentiale de proiectare igienica in conformitate cu legislatia nationala si internationala.

Misiunea EHEDG este definita ca :

"EHEDG faciliteaza producerea de alimente in conditii de siguranta  prin indrumarea ca autoritate in ingineria si proiectarea igienica ".